Fırat; 2011 yılı bayi toplantılarının ilk üçünü Temmuz ayı içinde birer hafta ara ile gerçekleştirdi.

Sırasıyla; Doğu – Güneydoğu, Karadeniz-İç Anadolu ve Ege-Akdeniz Fıratpen Winhouse ve Gedizpen bayileri ile bir araya gelen Fırat, seminer sonrası İstanbul’un tarihi ve turistik mekânlarını bayileriyle birlikte gezdi.

Geleneksel seminer anlayışının dışına çıkılarak eğitim, kültür, eğlence ve kaynaşmanın müthiş uyumunun sergilendiği program; her hafta üçer gün boyunca İstanbul’un tarihi ve turistik mekânlarını içine alarak rehberler eşliğinde bayilere tanıtıldı.

Programın ilk gününde, Fırat’ın kendi tesislerindeki 750 kişi kapasiteli modern “Yusuf Ziya Demir Konferans Salonu”nda, sektördeki gelişmelerle ilgili seminer yapıldı.

Her üç ayrı seminerde de sektörle ilgili önemli detayları bayileriyle paylaşan Fırat Profil Paz. Müdürü M. Erdal Karakaş ilk kez bu kadar geniş kapsamlı bir sektör değerlendirmesi yaptı. Karakaş, Sektörün daha uzun yıllar varlığını sürdüreceğinden hiç kuşku duymadığının hatırlatmasını yaparken, dayanak olarak da ülkenin genç nüfusuna atıfta bulundu. “Halen Türkiye de; orta öğretim de 17.000.000 öğrenci bulunmaktadır. Buna 0-7 yaş grubunu, üniversitede okuyanları ve yeni mezun olmuş gençleri de katarsak 25.000.000’luk genç bir potansiyelle karşı karşıya olduğumuz unutulmamalıdır. Gelecek 5 – 10 yıllık süre içerisinde ‘bir işe, bir eşe ve iyi bir eve’ sahip olma zorunluluğu gerçeğini göz önünde bulundurduğumuzda sektörümüzün geleceğinin ne kadar parlak olduğu ortaya çıkmaktadır.” diyerek kendisinin sektörün geleceğinden umutlu olduğu öngörüsün taşıdığı gibi bayilerinin de bu tespitleri sağlıklı okumaları gerektiğine dikkat çekti. 2011 yılı inşaat sektörünün geleceğini de değerlendiren Karakaş; “2010 yılı rakamlarına göre inşaat sektörü GSYİH’nın %6’sını oluşturmaktadır. Ancak yan sektörleri de içine aldığımızda -ki bu 200 ayrı iş kolu demektir- bu oran %35’ler seviyesine çıkmaktadır.”diyerek sektörün önemine dikkat çekti.

Kalite Mühendisi Ahmet Koltuk, “Pencerenin bilinmeyen özellikleri ve çevreye olan etkisi”ne dikkat çekerken, bayilerin konuyla ilgili daha hassas olmaları gerektiğini belirtti.

Fırat Profil Teknik Koordinatörü İsmail Kandemir, “Bugüne kadar toplantılarda en fazla sorulan bayii soruları ve uygulamalardaki hassasiyet”e yönelik bir sunum gerçekleştirdi.

Seminer programının bitmesiyle birlikte bayiler Boğaz gezisi ve sonrasında da Beyoğlu’nda yenilen akşam yemeğiyle birlikte ilk güne noktayı koydular.

Programın ikinci günü olan cumartesi günü; profesyonel rehber eşliğinde başta Topkapı Sarayı, Panorama 1453, Miniatürk ve Sultanahmet çevresinde bulunan tarihi ve turistik mekânlar ziyaret edildi. Akşam yemeğini boğazda bir balık restoranında alan bayiler ertesi sabah memleketlerine dönüş yaptılar.